Wie is Diks

Wie is Diks

Iedereen kan een goed verhaal vertellen en zijn of haar publiek boeien.

Mijn naam is Marjolein Diks en ik ben de PresentatieDiva. Ik begeleid sprekers van Saaie Taal naar een Goed Verhaal.

Het verhaal van Dikscommuniceert – De Presentatiediva – 

Op een druilerige ergens in 2011 schrijf ik ‘Dikscommuniceert’ in bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Ik zie me nog de trappen aflopen en dan langs ‘de man zonder hart’ weer terug naar de metro. En het voelt goed, en anders. Stoer ook wel…:-).

Energie

En dat gevoel, dat wilde ik wel met iemand delen! De reactie van mijn vader zal ik nooit vergeten als ik het hem vol enthousiasme vertel. Ik stuiter met mijn energie zowat van de bank. Het is even stil in de huiskamer en ik zie mijn vader naar woorden zoeken. En als ie ze gevonden heeft, dan zegt hij: “Ja maar kind, wij zijn toch helemaal geen ondernemers’”?! En ik moet even slikken.

Deur dicht

Mijn vader heeft helaas niet meer meegemaakt hoe ik in het ondernemerschap gegroeid ben, want op 28 februari 2012 is hij overleden. Drie jaar later, op 28-2-2015 sluit ik voor de laatste keer de deur achter me na 25 jaar ministerie van Buitenlandse Zaken. En kan het echte ondernemen gaan beginnen.

Authentiek

En ik heb dan eigenlijk geen idee wat me allemaal te wachten staat. Maar wat ik wel weet is dat ik alleen nog wil doen waar ik goed in ben en door de School voor Presentatiecoaching voor ben opgeleid. Zodat ik waar ik bij BZ al mee was begonnen kan voortzetten, en nu zoveel mogelijk mensen kan begeleiden en inspireren naar een authentieke en ontspannen presentatiestijl.

Blijer presenteren

Inmiddels ben ik een behoorlijk aantal jaren en ervaringen verder, en heb ik al  honderden mensen geholpen aan ‘blijer presenteren’. En zijn ze stuk voor stuk gemakkelijker en boeiender gaan vertellen, kijk maar eens bij de reviews!

Past het?

Maar een coach of een begeleider kies je niet zomaar, dat snap ik best. Die moet een beetje bij je passen. Mijn stijl is direct, kordaat en inspirerend. Rechtdoor zee, misschien ligt dat wel aan de Rotterdamse basis..:-). Ik wil je vooral uitnodigen om nieuwe dingen te proberen. En dan leer ik je eerder dingen af dan aan. Samen gaan we die presentatiestijl vinden die het beste bij jou past.

Je bent welkom!

Als jij graag wilt werken aan een eigen ontspannen stijl met een begeleider die altijd oprecht is en gaat voor authenticiteit, dan ben je bij mij van harte welkom! Neem gerust contact op, ik ben altijd in voor een goed gesprek!

 

Met hartelijke groet,

Marjolein Diks –  de PresentatieDiva.

Van Saaie Taal naar Goed Verhaal

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van sprekers die moeite hebben hun boodschap te vertalen naar publiek. In mijn individuele coaching richt ik me op overheid, non-profit en andere organisaties die een maatschappelijke boodschap willen uitdragen.

Collega’s, opdrachtgevers en zelfs doorgewinterde communicatie-professionals heb ik in hun presentatie zien worstelen met zichzelf en hun taaie boodschappen. En ik zag de aandacht van het publiek wegtrekken waardoor de boodschap totaal niet kon landen.

Met mijn individuele coaching breng ik jou van Saaie Taal naar een Goed Verhaal. Meer weten? Kijk dan eens naar de gratis MIST-methode op de site.

‘Niet goed genoeg zijn’

Ik heb vaak het gevoel dat het in het dagelijkse leven lijkt te gaan om ‘goed of fout’. Veel van mijn coachees worstelen met de gedachte ‘niet goed genoeg te zijn’. En denken dat als spreker anders moeten zijn, dat ze moeten spreken zoals ‘hun collega altijd zo geweldig doet’. Of misschien zelfs wel zoals Obama.

Maar hoe fijn is dat als je moet spreken als iemand anders? Ik coach jou liever naar de beste versie van jouzelf dan naar de schaduw van iemand anders.

Ik geloof dat een spreker die op zijn gemak is, een blijere presentatie geeft en zijn of haar publiek blijer maakt door een boeiend verhaal te vertellen. Ik help jou dat gemak en plezier in het presenteren te vinden. Met de Snelle Checklist Blijer Presenteren kan jij al een eerste stap zetten. Je kunt de checklist gratis downloaden op de site. 

Standing Voice? Cool!

Omdat ik het belangrijk vind mijn eigen bijdrage te leveren aan een betere wereld, ondersteun ik met mijn bedrijf het project ‘Standing Voice’ in Tanzania. Dat project geeft mensen die lijden aan albinisme weer een stem. Zodat zij die zo veroordeeld worden om wie ze zijn en hoe ze er uitzien, voor zichzelf kunnen opkomen en hun verhaal gehoord wordt.

En dat betekent dat wanneer wij samen werken aan jouw eigen blije presentatiestijl we tegelijkertijd bijdragen aan het geluk van mensen met albinisme in Tanzania.

Zodat zij ook hun verhaal kunnen vertellen en deel mogen nemen aan de maatschappij. En hoe cool is dat?

Lees hier meer over het project!