Presenteren
kan altijd blijer

Het Groot ABC voor Blijer Presenteren heeft op 18 maart 2018 de Boekgoud Publieksprijs 2017 gewonnen. En daar ben ik hartstikke trots op!

Het Groot ABC helpt jou – van A tot Z – om een eerste stap te zetten naar een ontspannen manier van presenteren. De onderwerpen die worden besproken, de oefeningen die je kunt doen en alle tips die je kunt lezen geven je meer inzicht in jouw persoonlijke presentatiestijl. En in de gedachten die jou als spreker kunnen dwarszitten op het podium. Het boek helpt jou de blije spreker te ontdekken die al in je zit!

BESTEL HET GROOT ABC
presenteren pitchen storytelling presenterenWinnaar Boekgoud Publieksprijs 2017

VIND JIJ PRESENTEREN MAAR EEN VERVELEND KLUSJE?

Zou jij graag ontspannen voor een groep willen staan? Echt een goed verhaal vertellen dat jouw publiek boeit, maar weet je niet hoe dat moet?

Ben je eraan toe jouw eigen presentatiestijl te vinden waar je altijd op kunt vertrouwen?

Dan gaat ‘Het Groot ABC voor Blijer Presenteren – Zo word jij een authentiek spreker’ jou zeker helpen!

Op 16 maart 2018 ontving mijn boek de Boekgoud Publieksprijs 2017!

Bestel nu jouw exemplaar en zet die eerste stap naar blijer presenteren!

BESTEL HET GROOT ABC

WAT ANDEREN ZEGGEN

``Blijere sprekers scheppen blijere toehoorders. Door Marjoleins aanwijzingen begin je je tijdens het lezen al te verheugen op een presentatie waarbij je haar wijsheid in de praktijk mag brengen. Geen standaard tips & trucs maar bevrijdende inzichten waardoor stressvolle aannames over presenteren worden doorzien en kunnen worden losgelaten. Geweldig dat Marjoleins doorleefde visie middels dit boek beschikbaar is om dat ook echt te mogen ervaren!``- Arold Langeveld, Oprichter School voor Presentatiecoaching en Executive Presentatiecoach bij Speaking Happens
``Marjolein is een kei in het naar boven halen van jouw persoonlijke verhaal. Dat doet ze door je daar te brengen waar je wezen moet: goed in contact met je lijf en je gevoel, en dan – vanuit je tenen – jouw verhaal te laten vertellen. Storytelling gaat allang niet meer alleen over ‘het grote verhaal’, het gaat meer en meer over al die persoonlijke, menselijke verhalen. Dat heeft Marjolein heel goed begrepen en past dat ook in dit boek feilloos toe.``- Theo Hendriks, Storyteller bij BEX*COMMUNICATIE

WAT LEER JE VAN HET GROOT ABC?

Inzicht in jouw eigen hersenspinsels

Waarom voel jij je zo ongemakkelijk op het podium? Welke aannames en veronderstellingen zetten je vast? Waarom vind jij een introductie bijvoorbeeld zo lastig? Wat zou je daaraan kunnen doen?

Praktische tips om blijer te presenteren

Het boek nodigt je met praktische tips uit om presenteren te zien als een goed gesprek. Hoe voer jij normaal een gesprek? Zou je zo ook kunnen presenteren? En wat heb je daarvoor nodig?

Vind jouw eigen presentatiestijl

Soms moet je gewoon iets nieuws proberen om te ervaren hoe het is. Waarom zou je altijd en alleen maar een Powerpoint gebruiken? Er zijn zoveel andere manieren om een boodschap te laten landen. Welke past het beste bij jou?

Van Saaie Taal naar Goed Verhaal

Als je echt je publiek wilt raken is storytelling een krachtig instrument. Om authentiek te vertellen moet je ook iets van jezelf durven laten zien. Wil jij leren hoe je dat doet?

Ontspannen voor een groep staan

Je kunt nog zo’n goed verhaal hebben, maar als jouw lichaamstaal daar niet bij aansluit, komt de boodschap nog niet over. Hoe ontspannen sta jij erbij op het podium?

De rode draad

Hoe bouw jij jouw presentatie of verhaal op? Zit er structuur in? Weet jij hoe je de rode draad kunt vasthouden? Zodat je na jouw presentatie tevreden bent over wat je hebt verteld?

INHOUD VAN HET GROOT ABC

(Klik op de tabladen voor meer informatie)

In het voorwoord van het Groot ABC voor Blijer Presenteren vertelt Ivar Nijhuis, Directeur Communicatie bij het ministerie van Veiligheid en Justitie wat presenteren met een mens kan doen. En hoe hij zelf ontdekte dat hij anders presenteerde dan hij dacht. En hoe dat inzicht hem heeft veranderd in een blije spreker.

In de inleiding geeft de auteur een inzicht in de bedoeling van dit boek: het helpt je nieuwe inzichten te krijgen en iets nieuws te proberen als je presenteert. Het boek nodigt je uit om af te leren en jezelf te ontdekken.

Het boek is ingedeeld van A tot Z. Alle woorden die aan de orde zijn als je moet presenteren, komen voorbij. Van Aanname tot Zelfvertrouwen. Na iedere letter is een werkblad opgenomen zodat je jouw persoonlijke inzichten of actiepunten kunt opnemen. Ieder werkblad is met kleur gemarkeerd, zodat je het snel terug kunt vinden. De lijst met woorden is zorgvuldig opgebouwd uit alle persoonlijke ervaringen van coachees en van de auteur zelf.

In de 8 bijlagen die het boek biedt, vind je naast een handige andere manier van zoeken en een overzicht van de tips en oefeningen, nog extra middelen die jou helpen een blije spreker te zijn. Zoals bijvoorbeeld een checklist storytelling, een blad voor jouw persoonlijke notities en jouw eigen checklist MIST©-methode.

PLUS BONUS MATERIAAL

Voucher met 30% korting!

Ontevreden over jouw presentatie? Jouw presentatiestijl verbeteren omdat je merkt dat je er niet alles uit haalt wat er in zit? Profiteer dan nu van deze tijdelijke korting! Achterin het boek vind je een kortingsvoucher van 30% op een Slimme Sessie van anderhalf uur waar we samen jouw grootste stoorzender aanpakken! Scan de QR-code en reserveer jouw plek!

Snelle Checklist Voor Storytelling

Wat maakt een goed verhaal? En hoe vertel je dat zó dat jij met jouw boodschap het publiek echt raakt? Met deze snelle checklist maak jij van jouw presentatie een boeiend verhaal.

Van Saaie Taal Naar Goede Verhaal

Wat doe je als je een inhoudelijke beleidsboodschap wilt overbrengen op je publiek? Waar is er winst te behalen? Met jouw eigen MIST©-checklist bereid jij je blijer voor leer je in vier stappen van Saaie Taal een Goed Verhaal te maken.

Praktisch werkboek met veel oefeningen en tips

Blijer presenteren leer je niet alleen door een boek te lezen, maar vooral door veel te oefenen! In het boek vind je verschillende oefeningen die jou helpen blije te presenteren. En wel meer dan 50 tips!

WIE IS MARJOLEIN DIKS

Mijn verhaal begint op 28 februari 2015 als ik besluit om zelfstandig ondernemer te worden na een carrière van 25 jaar als rijksambtenaar. Op het moment dat ik de deuren van het ministerie van Buitenlandse Zaken achter me dicht laat vallen, heb ik eigenlijk geen idee wat me allemaal te wachten staat. Maar wat ik wel weet is dat ik sprekers wil coachen om met plezier te presenteren en de aandacht van hun publiek te pakken met een boeiend verhaal.

PRESENTEREN KAN BLIJER!
Want ik geloof dat iedereen een goed verhaal kan vertellen en zijn of haar publiek kan boeien. Mijn naam is Marjolein Diks en ik ben gespecialiseerd in Blijer Presenteren. Blijer Presenteren gaat om hoe jij je voelt op het podium, want dat straalt uit in het verhaal en jouw boodschap. Als jij je op je gemak voelt, gaat presenteren ‘in een flow’, net zoals dat gaat wanneer je een goed gesprek hebt.

Sprekers ervaren presenteren nog vaak als een taak, een opdracht of soms zelfs een nare klus. Maar je kunt er ook gewoon plezier in hebben! Ik help jou om dat persoonlijke plezier te vinden en alles uit jouw presentatie te halen. Want presenteren kan altijd Blijer.

NEEM CONTACT OP

HET GROOT ABC IS VOOR JOU ALS JIJ …

Blijer wilt presenteren en ontspannen voor een groep wil staan

Een goed verhaal wilt vertellen dat jouw publiek kan boeien

Jouw eigen presentatiestijl wilt vinden waar je altijd op kunt vertrouwen

BESTEL HET GROOT ABC