PROJECTEN

Projecten en partners

Mensen een stap verder helpen in hun communicatie is het mooiste wat er is!
Dikscommuniceert is bij twee projecten betrokken die me na aan het hart liggen: Startupinbusiness, en HelpWatMoetIkKiezen (HWIK). Je leest er op deze pagina meer over.

Startupinbusiness (SIB)

We kunnen er niet meer voor wegkijken. Bedrijvigheid is omgeslagen in een economische stuwkracht waar alles in onze maatschappij om lijkt te draaien. Al jarenlang neemt die economische drive bezit van ons. Alles staat in dienst van die financiële obsessie.

We kunnen er niet meer voor wegkijken. Ook wij als ondernemers niet. Sterker nog: het huidige leefklimaat moet ons motiveren. Ondernemers zijn tenslotte aanpakkers, doorzetters, innovatievelingen met een plan en een strategie. Met een drijfveer die de wereld een stukje mooier kan maken. Zodat die economische motor wordt ingezet voor de planeet en het verder ontwikkelen en bevorderen van de circulaire economie.

Daar zijn Rob Hannot en ik met groot enthousiasme in gestapt. Met Startupinbusiness begeleiden we innovatieve, creatieve en bevlogen startups die de wereld een stukje mooier willen maken. En dan focussen we vooral op de voedsel- en drankenindustrie. Daarin ondersteunen we circulaire initiatieven die de voedselverspilling tegen gaan. Startups (en scale-ups) die een manier hebben gevonden om van al die waste producten een nieuw resultaat te maken. No-waste initiatieven die wij met onze ondernemingservaring en communicatieskills een extra boost geven. Door de impact te vergroten of de juiste financier te vinden.

 

HelpWatMoetIkKiezen (HWMIK)

Keuzes maken, best lastig.. Kiezen is onderdeel van ons dagelijks leven. Wij mensen vinden het fijn om te kunnen kiezen. Het geeft een gevoel van vrijheid. Krijgen we tegenwoordig niet teveel keuzes?

De belangrijkste keuzes maken we natuurlijk voor onszelf. En toch nemen we daar vaak te weinig tijd voor. Keuzes ‘overkomen’ ons vaak gevoelsmatig. Herken je dit? Bewust leren kiezen voor wat jouw drijfveren zijn in het leven. Waarom doe je de dingen die je doet of waarom (nog) niet. Dit project HWMIK wordt gestuurd door Freek Zilvold en Marius van Vlijmen.  

Freek is trainer en coach

Hij helpt individuen en groepen om naar een hoger bewustzijnsniveau te komen om zo betere keuzes in het leven te maken, gelukkiger en effectiever te zijn. Hij helpt mensen om hun ‘Waarom’ (WHY) ontdekken. Freek coacht 1 op 1 en begeleidt groepen voor meer verbinding. Dit doet hij onder andere door op een integere en intense wijze Haka workshops voor groepen te verzorgen. Ook blogt hij regelmatig over thema’s die geheel in lijn zijn met zijn eigen Waarom: Faciliteren zodat andere mensen zichzelf kunnen verheffen en meer liefde kunnen ervaren.

Marius is Human Power Manager

Hij gelooft in de kracht van mensen. Hij stimuleert en helpt je passie te ontdekken. Dit past hij al meer dan 35 jaar in vele verschijningsvormen toe. Als ondernemer, docent, interim c.q. verandermanager en trainer / coach. Zijn ‘WHY’ is inspireren en ondersteunen in het ontdekken van het onderscheidend vermogen, zodat je op basis hiervan krachtige keuzes kunt maken en een verrijkt en gelukkig leven leidt. Zo heeft hij al vele mensen en bedrijven geholpen om passende keuzes te maken en zo de juiste richting te kiezen. Een leven lang leren, innovatie, eigenheid en de mens centraal zijn hierbij zijn drijfveren.

 

De Presentatiediva

sluit aan bij de missie van HWMIK en helpt die intrinsieke motivatie van mensen te vertalen naar een goed verhaal dat impact heeft.

Partnerschap

Dikscommuniceert biedt in samenwerking met partner Stichting Cirkeltoezicht de module ‘Impact van communicatie als voorwaarde voor Goed Bestuur’ aan. Deze module is speciaal bedoeld voor  (jonge) vrouwelijke bestuurders en leden Raden van Toezicht in de culturele- en welzijnssector. Je kunt meer lezen over de module op de site van Cirkeltoezicht .

Ik ben een enthousiast netwerker en voel me daarom ook helemaal thuis in de rol van ambassadeur van MKB Rotterdam Rijnmond. Ik breng graag ondernemers met elkaar in contact en ben altijd benieuwd naar het verhaal van hun bedrijf. MKB Rotterdam Rijnmond is een belangrijke lobbypartner voor het MKB. Je kunt er op hun site meer over lezen.