Vorige week pakte ik mijn creditcard uit mijn beveiligde pasjeshouder waar precies 12 pasjes in kunnen. En vond ik een oud en bijna onleesbaar bonnetje. Geen gewoon bonnetje voor de boekhouder ofzo, maar een vervaagd toegangskaartje voor het zwembad in de Van Maanenstraat. Het dateert van 4 november 2011, toen mijn vader nog leefde en wij samen op zondagen gingen zwemmen. En ik kijk er met verbazing naar. Hoe is dat bonnetje daar gekomen?
Geen plek
Ik haal de pasjes er eigenlijk alleen maar uit, en doe ze er even later weer in. Ik heb dit bonnetje nog nooit gezien. Zoiets kan er echt niet al zes jaar inzitten, want er is helemaal geen plek voor bonnetjes. Bovendien had ik deze ‘money-bin’ helemaal niet toen mijn vader nog leefde. En ik nam altijd een klein portemonneetje mee naar het zwembad met alleen wat losgeld… Hoe is dat bonnetje dan hierin gekomen?
Verhaal
Het verhaal in mijn hoofd komt op gang. Ik zie het zwembad weer even voor me, en mijn vader. Ruik weer naar chloor en voel mijn gele badslippers aan mijn voeten. Zie hoe ik in het water steeds achterom kijk omdat mijn vader zo langzaam zwemt. En dan het cadeau, even later, thuis, samen warme chocomel met slagroom drinken met een roze koek. Als beloning voor al dat harde werken.
Boodschap
Ik kijk nog eens naar het bonnetje in mijn hand. Is het toeval? Of wil het me iets vertellen? Is het een boodschap van mijn vader die vindt dat ik weer moet gaan zwemmen? Is het een boodschap van de boekhouder die vindt dat ik beter op mijn bonnetjes moet passen? Of is het gewoon tijd voor een grotere portemonnee?
Tip van vandaag:
De boodschap van het leven is niet altijd even helder en eenduidig. Zorg dan maar dat de boodschap van je presentatie wél helder is. Dat doe je door focus aan te brengen, 1 hoofdthema te nemen en je publiek een oplossing te bieden voor hun probleem.
Vraag voor de lezer:
‘Toeval bestaat niet’. Sommige mensen geloven er heilig in: alles is zo’n beetje voorbestemd en je hebt bijzonder weinig regie over je leven. Hoe denk jij over ‘toeval’?
Blijer Presenteren
Wil jij weten hoe je blijer kunt pitchen of presenteren? In mijn boek deel ik allerlei tips, ervaringen en oefeningen die je direct kunt toepassen. Je kunt een gratis voorproefje van ‘Het Groot ABC voor Blijer Presenteren’ downloaden op de site.
Alle verhalen die op deze site verschijnen zijn eigendom van Dikscommuniceert en mogen alleen worden gebruikt na toestemming vooraf van de eigenaar.