Wie is Diks

Wie is Diks

Iedereen kan een goed verhaal vertellen en zijn of haar publiek boeien.

Mijn naam is Marjolein Diks en ik ben als individuele presentatiecoach gespecialiseerd in het begeleiden van sprekers van Saaie Taal naar een Goed Verhaal.

Presenteren kan altijd blijer! 

Ik breng je graag van Saaie Taal naar een Goed Verhaal

Sinds de start van mijn bedrijf heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van sprekers die moeite hebben hun (taaie) boodschap te vertalen naar publiek. Ik heb veel ervaring binnen de publieke sector waar het uitdragen van een maatschappelijke boodschap er toe doet.

Veel sprekers worstelen met zichzelf en hun taaie boodschappen. In mijn boek ‘Het Groot ABC voor Blijer Presenteren’ nodig ik je uit nieuwe manieren te vinden om jouw boodschap krachtig over te brengen.

Ik deel graag mijn eigen verhaal

Het is ergens in 2011 als ik voor het eerst overweeg om een eigen bedrijf te starten. Op een druilerige dag niet lang daarna schrijf ik ‘Dikscommuniceert’ in bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Ik zie me nog de trappen aflopen bij de Kamer, en dan langs ‘de man zonder hart’ weer teruglopen naar de metro. En ik voel me gewoon anders. Alsof ik al een beetje ondernemer ben. Stoer ook wel…:-).

Dat is toch niks voor ons?

Ik besluit het moment te pakken en het goede nieuws aan mijn ouders te vertellen die op dat moment in Breda wonen. De reactie van mijn vader zal ik nooit vergeten. Vol energie en enthousiasme zeg ik vanaf de bank in hun huiskamer: “Ik heb vanochtend mijn eigen bedrijf geregistreerd bij de Kamer van Koophandel”. Het is even stil in de kamer en dan zegt mijn vader: “Kind, dat is toch niks voor ons, wij zijn toch geen ondernemers’”?! En ik moet even slikken. Voel de blije schuimkraag van mijn biertje in een klap inzakken. Ben ik dan toch een beetje gek geworden…?

Plezier

Precies drie jaar na het overlijden van mijn vader besluit ik op 28 februari 2015 om zelfstandig ondernemer te zijn na een carrière van 25 jaar als rijksambtenaar. Als ik op die laatste dag de deuren van het ministerie van Buitenlandse Zaken achter me dicht laat vallen, heb ik eigenlijk geen idee wat me allemaal te wachten staat. Maar wat ik wel weet is dat ik vanaf dat moment alleen nog wil doen waar ik goed in ben; en dat is sprekers coachen om met plezier te presenteren en de aandacht van hun publiek te pakken met een boeiend verhaal.

Rollercoaster

En dan begint de rollercoaster! Want hoe wordt je ondernemer, ‘als ambtenaar zijnde’? Als je 25 jaar gewekt hebt aan ‘de boodschap’ en ‘de inhoud’, en nooit winst hebt hoeven maken? Dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. En in de afgelopen jaren is alles wel voorbijgekomen.

Koude acquisitie

De eerste koude acquisitie, de eerste betaalde opdracht en de eerste workshop. Maar ook die eerste afwijzing, de eerste gemiste kans en de eerste twijfel. En moest ik wennen aan de onzekerheid van het bestaan van een ondernemer, en wat een verschil met de arbeidsvoorwaarden van 25 jaar rijksambtenaar.

Vrijheid

Maar wat een gevoel van vrijheid! Van stromende creativiteit, van werken en leven volgens je eigen intuïtie en passie. Alsof iedere cel in je lijf leeft en je uitnodigt om iets nieuws te proberen, iets nieuws te ontdekken en er helemaal voor te gaan.

Lachend

En dat leidt dan ineens zelfs tot een boek! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik een boek zou schrijven had ik je waarschijnlijk een beetje lachend aangekeken. Maar het is toch echt gebeurd. Mijn zoveelste mijlpaal in het leven van een ondernemer was mijn boekpresentatie op 25 april 2017 bij Lindblom in Den Haag. Als mijn goede vader dat toch eens had mogen weten…. 😊

Wil je Diks aan het werk zien? Bekijk dan het filmpje!

Wil jij ook Blijer Presenteren? Ontspannen voor een groep staan en een goed verhaal vertellen? Jouw presentatiestijl optimaliseren en de puntjes op de ‘i’ zetten? Zet dan nu de eerste stap!  

Van Saaie Taal naar Goed Verhaal

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van sprekers die moeite hebben hun boodschap te vertalen naar publiek. In mijn individuele coaching richt ik me op overheid, non-profit en andere organisaties die een maatschappelijke boodschap willen uitdragen.

Collega’s, opdrachtgevers en zelfs doorgewinterde communicatie-professionals heb ik in hun presentatie zien worstelen met zichzelf en hun taaie boodschappen. En ik zag de aandacht van het publiek wegtrekken waardoor de boodschap totaal niet kon landen.

Met mijn individuele coaching breng ik jou van Saaie Taal naar een Goed Verhaal. Meer weten? Kijk dan eens naar de gratis MIST-methode op de site.

‘Niet goed genoeg zijn’

Ik heb vaak het gevoel dat het in het dagelijkse leven lijkt te gaan om ‘goed of fout’. Veel van mijn coachees worstelen met de gedachte ‘niet goed genoeg te zijn’. En denken dat als spreker anders moeten zijn, dat ze moeten spreken zoals ‘hun collega altijd zo geweldig doet’. Of misschien zelfs wel zoals Obama.

Maar hoe fijn is dat als je moet spreken als iemand anders? Ik coach jou liever naar de beste versie van jouzelf dan naar de schaduw van iemand anders.

Ik geloof dat een spreker die op zijn gemak is, een blijere presentatie geeft en zijn of haar publiek blijer maakt door een boeiend verhaal te vertellen. Ik help jou dat gemak en plezier in het presenteren te vinden. Met de Snelle Checklist Blijer Presenteren kan jij al een eerste stap zetten. Je kunt de checklist gratis downloaden op de site. 

Standing Voice? Cool!

Omdat ik het belangrijk vind mijn eigen bijdrage te leveren aan een betere wereld, ondersteun ik met mijn bedrijf het project ‘Standing Voice’ in Tanzania. Dat project geeft mensen die lijden aan albinisme weer een stem. Zodat zij die zo veroordeeld worden om wie ze zijn en hoe ze er uitzien, voor zichzelf kunnen opkomen en hun verhaal gehoord wordt.

En dat betekent dat wanneer wij samen werken aan jouw eigen blije presentatiestijl we tegelijkertijd bijdragen aan het geluk van mensen met albinisme in Tanzania.

Zodat zij ook hun verhaal kunnen vertellen en deel mogen nemen aan de maatschappij. En hoe cool is dat?

Lees hier meer over het project!